Welkom bij Bruns & Broekhuis
Natlakken

Natlakken

Natlakken is het aanbrengen van één of meerdere laklagen. Andere benamingen voor dit systeem zijn spuiten, conserveren, coaten en het aanbrengen van verf. Bij dit proces wordt een oplosmiddel gedragen laksysteem aangebracht, hierna is tijd nodig om het oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden. Bij ons gebeurt dat middels geforceerd drogen op gemiddeld 50 graden. De overblijvende vaste bestanddelen vormen de beschermende laklaag.

Natlak geeft een goede bescherming tegen corrosie, mits ze op deskundige wijze worden aangebracht. Dit alles hangt samen met de juiste en een goede voorbehandeling en kan in elke gewenste kleur en laagdikte. 

Er is een grote verscheidenheid in natlak producten. Wij hebben veel ervaring met o.a. zinkcoating, epoxy coating en polyurethaan coating.
Systemen 1-laags voor binnen wordt veel toegepast, maar ook meer-laags systemen, zeewaardig (C5 / CX), zijn geen enkel probleem. We kunnen systemen aanbrengen volgens NORSOK, NACE of FROSIO indien dit gewenst is.

Natlak kan op verschillende manieren worden aangebracht. Wij spuiten coatings veelal airmix, maar waar mogelijk airless, HVLP of elektrostatisch.

Extra informatie

Grote cabine (gesloten)
Afmeting: B = 5000 mm, H = 3900 mm, L = 14000 mm
Geforceerd drogen tot 50 ºC.

Natlakband (130 stuks traversen)
Afmeting: B = 2000 mm, H = 2500 mm, L = 6000 mm
Geforceerd drogen gesloten oven 60 ºC.