Welkom bij Bruns & Broekhuis
Stralen

Glasparelstralen

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd. Wordt daarentegen gebruikgemaakt van gebroken glaskorrels, dan wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigingen en opgeruwd. In dat geval is de bewerking gelijk aan die van zandstralen. In plaats van zand wordt dan glas gebruikt. Het is dus zeer belangrijk om bij het glasparelstralen, om het oppervlak te verbeteren, geen gebroken glazen korrels te gebruiken.

Wij glasparelstralen als halffabricaat en als eindproduct. 
maximale afmetingen: B = 4.000 mm, H = 4.000 mm, L = 8.000 mm

Gritstralen met RVS korrel

Gritstralen is een bijzonder effectieve manier van het verwijderen van aanslag zoals roest. Bij het stralen wordt er onder hoge druk een stroom van (schurende) korrels op het werkstuk geblazen. Deze korrels verwijderen de aanslag tot diep in de porieën. Het straalmiddel beukt als kleine hamertjes in op het werkstuk en slaat zo de aanslag uit het metaal. Als er direct na het stralen een goede oppervlaktebehandeling wordt toegepast is het roestprobleem voor lange tijd uit de wereld. Stralen is een mechanische oppervlaktebehandeling. Alleen “zichtbaar” plaatwerk kan worden behandeld. Het is onmogelijk om in felsranden, tussen dubbele platen of achter verstevigingen te stralen. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Het stralen met RVS grit heeft als grote voordeel dat het oppervlak zeer schoon gestraald kan worden en dat er nagenoeg geen stof vrij komt. Hierdoor houdt de straler goed zicht op het te behandelen product. Stralen kunnen wij Sa 2, Sa 2½ en Sa 3.

Wij stralen met RVS grit als halffabricaat.
maximale afmetingen: B = 5.000 mm, H = 4500 mm, L = 12.000 mm

Overig

Het is nu ook mogelijk om te stralen met Australisch zand, Korund, Edel korund als halffabricaat en eind product.
maximale afmetingen: B = 750 mm, H = 500 mm, L = 1.000 mm